Bugun...

Ağrı Valiliği basın açıklaması

Tarih: 11-11-2020 21:07:44 Güncelleme: 11-11-2020 21:19:44 + -

Ağrı valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

Ağrı Valiliği basın açıklaması

AĞRI VALİLİĞİ
İL UMUMÎ HIFZISSIHHA KURUL KARARLARI

KARAR TARİHİ  : 11/11/2020
KARAR N0            : 2020/51

Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. 11.11.2020 tarihinde yayımlanan Koronavirüs Ek Tedbirleri Genelgesi doğrultusunda İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu Sayın Valimiz Dr. Osman VAROL'un başkanlığında 11.11.2020 tarihinde toplanarak alınan kararlar aşağıda sunulmuştur;
1.İlimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, meydanlar (Trafiğe kapalı tüm cadde ve sokaklar da dahil) ile otobüs, minibüs vb. toplu taşıma duraklarında sigara içilmesinin yasaklanmasına;
2.65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına ;
Alınan kararların ivedilikle uygulanmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;

Oy birliği ile karar verilmiştir.

FACEBOOK YORUM
Yorum